Lydia Bruins

VAKOPLEIDINGEN

 

" Ontwikkeling van vaardigheden en uitbreiding van vakkennis

 is een voortdurend proces in dit prachtige vak!"

 

Vakschool Schoonhoven: Goudsmid opleiding

Van Tol en Breet Academie in Den Bosch: Professioneel Goudsmeden (module 2)

Cultured Pearl Association of America inc: Certified Pearl Specialist

Het Gemological Institute of America:
Applied Jewelry Professional (Colored Stone Essentials, Diamond Essentials, Jewelry Essentials)

TNA de Londenstraat, Antwerpen (vakschool Belgie)
Wasmodelleren (nu bezig)

 


 

Nederlands Gilde van Goudsmeden

Ik ben geballoteerd lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden. 


Een beetje over mijzelf 

 

Over mijzelf als goudsmid/ontwerper.. Ik maak graag mooie dingen!

Maar draagbaarheid en deugdelijkheid vind ik net zo belangrijk. Mijn sieraden moeten lekker zitten en aanvoelen. Dat is waar vakmanschap om de hoek komt kijken. Zit het deugdelijk in elkaar, scharniert het goed, is de edelsteen goed gezet, perfect afgewerkt, goed op glans. Allemaal zaken waar ik zeer aan hecht.

En de sieraden moeten ook zeker bij je passen. Of iets bijzonders voor je betekenen. Kom daarom vooral eerst langs in mijn atelier, waar we elkaar eerst wat leren kennen voordat ik iets voor je maak.

Wat je vaak terugziet in mijn sieraden is kleur, ik houd erg van kleur en kleurencombinaties maken! Dat doe ik bijvoorbeeld  door een edelsteen te verwerken in mijn kettingen, hangers, oorbellen of ringen. Of ik bewerk het metaal waardoor er kleur ontstaat, bijvoorbeeld met emaille.

De stijl van mijn sieraden is ingetogen chique. Stijlvol, soms uitbundig voor een avondje uit, maar nooit "over the top". Dus gemakkelijk te combineren. 

Texturen, daar speel ik ook graag mee. Vooral de afwisseling van textuur en glanzend glad vind ik prachtig.

Deze kenmerken heb ik meerdere malen in mijn sieraden toegepast. Sinds begin 2022 ben ik met een nieuwe website verder gegaan en laat ik mijn sieraden foto's maken door een juwelenfotograaf. De tijd die ik daarmee uitspaar zit ik fijn achter mijn werkbank te creëren. Mijn foto's van ringen of sieraden met emaille zijn nu niet zichtbaar, maar nieuwe sieraden en voorbeelden volgen weer.

Nieuwsgierig geworden? Ik nodig je uit in mijn goudsmid atelier waar ik je meer kan laten zien wat mogelijk is. Je bent van harte welkom!